У Запоріжжі з’явиться вулиця Іоанна Павла ІІ

19.12.2019 10:37

На честь римського папи Іоанна Павла ІІ буде перейменовано вулицю, яка дотепер носила назву Заводська, що у Вознесенівському районі, а саме – відрізок від вул. Сєдова до вул. Лермонтова. Відповідний проєкт рішення депутати більшістю голосів підтримали у ході 46-ї сесії міськради.

Питання перейменування вулиці було розглянуте під час громадського обговорення, яке пройшло у Вознесенівській райадміністрації.

Іоанн Павло ІІ (світське ім'я – Кароль-Юзеф Войтила (18.05.1920 – 02.04.2005) римський папа (від 16.10.1978), релігійний і політичний діяч, філософ, теолог, письменник, публіцист. На своєму посту виявив себе невпинним борцем за права і свободи людини, що зробило його символом боротьби проти авторитаризму в усьому світі.

Іоанн Павло II є автором більше 120 філософських і богословських робіт, 14 енциклік і п'яти книг. Найважливішою метою для Іоанна Павла II, як глави католицької церкви, була проповідь християнської віри. Іоанн Павло став автором низки важливих документів, багато з яких мали і мають великий вплив на церкву і на весь світ.