У Запоріжжі 70 помічників Святого Миколая привітають особливих дітей

19.12.2019 13:06

У Запоріжжі розпочалися новорічні святкування. Стартували вони з традиційної міської акції «Святий Миколай 2020». 200 дітей з інвалідністю, які за станом здоров’я не можуть відвідувати святкові вистави, отримають привітання та подарунки від помічників Cвятого Миколая.

Вісімнадцятий рік поспіль у Запоріжжі проводиться міська благодійна акція «Святий Миколай». Вона покликана надати увагу та турботу тим, хто в цьому має особливу потребу - дітям з обмеженими можливостями. Сьогодні біля стін Запорізької міськради зібралися 70 помічників Святого Миколая. Вони вирушать у всі райони міста, щоб привітати з новорічними та різдвяними святами хлопчиків та дівчаток, які за станом здоров'я не виходять з дому.

Перед початком заходу відбулася театралізована вистава. Тут були маленькі сніжинки, Святий Миколай, Зима зі сніговиками та символ прийдешнього року - маленькі мишенята. З привітанням до учасників акції звернувся заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Всі, хто бере участь у цій щорічній акції, роблять добру справу - вітають дітей. Немає чужих дітей, і не повинно бути тих, хто не відчує наближення свят лише через те, що складно виходити з дому. Я впевнений, що кожна дитина, до якої сьогодні завітають помічники Святого Миколая, повірить у казку та відчує, що про неї пам’ятають та піклуються, - зазначив Анатолій Пустоваров.

200 дітей отримають солодкі подарунки від Святого Миколая. Крім того, 21 грудня 1200 дітей відвідають виставу в державному цирку, ще 1300 маленьких запоріжців запрошені на святкові виступи в палацах культури міста. Новорічні заходи відбудуться і в районних відділеннях комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування.