Цьогоріч Запоріжжя прикрасили майже 100 тисяч квітів

20.12.2019 14:58

Саме таку їх кількість упродовж 2019 року висадили запорізькі комунальники. Досягти показників вдалося й завдяки організованому ярмарку квітів, що традиційно проходить у жовтні – до Дня міста. Про це під час пресконференції повідомив директор КРБП «Зеленбуд» Олексій Анохін.

А от у прийдешньому році працівники підприємства досягнення вирішили перевершити. З нагоди ювілейної 250-ї річниці Запоріжжя налаштувалися здивувати місцевих жителів та приїжджих кількома квітковими локаціями – більшими за масштабами від попередніх, де будуть висаджені нові та унікальні для нашого міста різновиди рослин.

У поточному ж році висадили сотні дерев та кущів, розбили нові квітники. Забезпечили також належне утримання та своєчасний догляд за наявними зеленими насадженнями вздовж вулиць, парків, скверів та бульварів.

- Силами підприємства вивезено близько 3000 тонн сміття та забезпечено комплексний догляд за рослинами – виконано план поливу та декоративну обрізку на площі майже 1300 га. Сезон почали у квітні й завершили у листопаді, бо через сприятливі погодні умови бур’ян проростав до пізньої осені, – розповів директор КРБП «Зеленбуд» Олексій Анохін.

Левова частка цьогорічної роботи підприємства стосувалася боротьби з карантинними рослинами – у тому числі й гідропосіву, організованому спільно райадміністраціями і департаментом з благоустрою міста.

Нині, у розпал підготовки до новорічно-різдвяних свят, виконали прибирання і монтаж ялинок у районах, де це було потрібно. Також добігає кінця їх обробка антивандальною сумішшю, аби охочі до легкої наживи не зрізали дерева напередодні нового року.

- Не зайве убезпечитися. Обробляємо їх спеціальною речовиною від злодіїв. Щойно їх занесуть в дім, у тепло - почнуть дуже неприємно пахнути. У нашому місті діє багато ялинових базарів, де представлена широка цінова політика - на будь-який смак та гаманець, - зазначив Олексій Анохін.

Директор КРБП «Зеленбуд» додав, що у місті не втрачає своєї актуальності проблема вандалізму. Тож закликав мешканців та гостей міста не псувати зелені насадження. Не слід бути байдужими до таких проявів, а одразу звертатися до поліції та інспекції з благоустрою.