Запорізькому тролейбусному руху виповнилось 70 років

20.12.2019 16:00

25 грудня 1949 року у Запоріжжі запустили першу тролейбусну лінію сполученням «Запоріжсталь" - вулиця Богдана Хмельницького».

Сьогодні з нагоди 70-річного ювілею виходу першого тролейбусу на маршрут в актовій залі КП «Запоріжелектротранс» відбувся урочистий захід. У ньому взяли участь ветерани та трудовий колектив підприємства. Зі святом працівників «Запоріжелектротрансу» привітав начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Олександр Власюк.

- Наше комунальне підприємство одне з найкращих в Україні. Я вітаю трудовий колектив зі святом та дякую за його працю та бажання бути кращими. Це ваша заслуга в тому, що запоріжці безпечно та комфортно пересуваються містом. Ми разом з керівництвом підприємства докладемо максимум зусиль для того, щоб тролейбусний рух у Запоріжжі продовжив розвиватися, - зазначив Олександр Власюк.

Генеральний директор КП «Запоріжелектротранс» Юрій Папач розповів, що за останні 4 роки тролейбусний рух в Запоріжжі суттєво розвивається. Було оновлено 30% наявного тролейбусного парку, з експлуатації були виведені старі машини. Крім того, для підприємства були придбані 5 сучасних тролейбусів з автономним ходом «Дніпро» та європейські 18-метрові тролейбуси. Запоріжці вже оцінили якість нової техніки, вона працює на міських маршрутах. Зараз тролейбусний парк має 50 тролейбусів, з них щодня виходять на лінії - 41.

Також директор підприємства привітав колектив зі святом.

- «Запоріжелектротранс» святкує 70 років з відкриття тролейбусного руху в Запоріжжі. Сьогодні ми запросили ветеранів, молодь - намагалися створити атмосферу спадкоємності поколінь, розповіли про історію розвитку тролейбусного руху та плани на майбутнє. Я бажаю колективу гарної роботи, щоб працівники з задоволенням приходили на підприємство та розуміли всю важливість своєї праці на благо Запоріжжя, - зазначив Юрій Папач.

Під час святкового концерту кращі працівники підприємства були нагороджені почесними грамотами та цінними подарунками, а ветерани КП «Запоріжелектротранс» отримали пам’ятні медалі.