У Запоріжжі боротимуться з незаконним гральним бізнесом

21.12.2019 15:00

Сьогодні, 21 грудня, у малій залі міськвиконкому відбулася міжвідомча нарада щодо закриття гральних закладів. До обговорення зокрема приєдналися голови районних адміністрацій, представники виконкому, інспекції з благоустрою, департаменту комунальної власності та правоохоронних органів. Очолив зустріч заступник міського голови Запоріжжя Володимир Волобуєв.

Зазначимо, Уряд заборонив займатися гральним бізнесом під прикриттям державних лотерей. Відповідне рішення № 1325-р Кабінет Міністрів ухвалив вчора, 20 грудня, чим скасував постанову №128/1037 про лотереї від 2002 року. Розпочати перевірку діяльності всіх операторів доручили Державній фіскальній службі та Нацполіції.

У Запоріжжі правоохоронці звернулися за сприянням до міськради, зокрема у наданні автовишок комунального підприємства «Градпроект» для демонтажу вуличної реклами гральних закладів. З метою впорядкування та координації спільних дій сьогодні, 21 грудня, була скликана технічна нарада.

- Я переконаний, що це більшою мірою робота поліції. Але правоохоронці не в змозі самотужки вирішити низку технічних питань. Крім того, краще за голів районних адміністрацій та дільничних ніхто не знає, що відбувається в межах територій. Тож маємо розробити єдиний план та узгодити наші дії, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Володимир Волобуєв.

За наданим поліцією переліком об’єктів, департаментом комунальної власності будуть проведені перевірки наявних у місті вивісок гральних закладів. У разі виявлення порушень їх власники або ж представники отримають приписи і за умови невиконання – вулична реклама буде демонтована.

Нагадаємо, у Запоріжжі також активізована робота з протидії поширенню наркоманії та пияцтва, зокрема, проводяться перевірки так званих «наливайок».