У програмі «Черговий по місту» обговорили нагальні питання, що турбують запоріжців

21.12.2019 15:25

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий разом з представником місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 19 грудня до студії завітав заступник міського голови Запоріжжя Олексій Бородай. Він відповів на питання, що найбільше турбували запоріжців. Їх адресували телефоном прямого ефіру та в соціальній мережі Фейсбук.

Традиційно програма почалася зі звіту гостя студії. Олексій Бородай розповів про найголовніші події тижня, що минає. Зокрема старт зимових новорічно-різдвяних святкувань у місті.

- Більше півостні помічників Святого Миколая навідали дітей з особливими потребами, аби привітати їх з прийдешніми святами. Також відкрилася ялинка на площі Маяковського та Фестивальній. Запрацювало оновлене новорічне містечко на бульварі Шевченка, куди запрошуємо всіх містян. Також, користуючись нагодою, хочу привітати мешканців Шевченківського району з 57-річчям з дня його заснування. Зі святом вас! Натхнення, віри в майбутнє і всього найкращого! – зазначив Олексій Бородай.

Крім того, минулого тижня відбулося останнє цього року засідання виконкому та бюджетна сесія міськради.

- Хоч бюджет прийдешнього 2020 року поступається цьогорічному, але це не вплине на фінансування жодної важливої для розвитку Запоріжжя програми. Міський голова Володимир Буряк наполягає на ремонті Правобережного пляжу. Він буде оновлений і відкритий для відпочивальників до початку літнього сезону. До ладу слід привести й площу Запорізьку. Загалом планів чимало, за їх поступовим втіленням містяни спостерігатимуть впродовж наступного року, - додав заступник міського голови.

Також Олексій Бородай розповів, що у Південому мікрорайоні запрацювала дитяча амбулаторія № 10. Всередині та ззовні будівля повністю реконструйована. Охоплення закладу, де працюють восьмеро педіатрів, сягає понад 7 тисяч дітей.

Крім того, добігає кінця масштабна реконструкція каналізаційного колектора, що обслуговує населення правого берега.

- Роботи мають бути завершені 25 грудня. У планах на наступний рік - заміна ще близько тисячі метрів труб,- зазначив Олексій Бородай.

У другій частині програми гість студії відповів на запитання запоріжців.