У Запоріжжі обговорили питання заборгованості з заробітної плати

23.12.2019 16:50

У малій залі Запорізької міської ради відбулося засідання міської комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

Під час засідання розглядались питання додержання чинного законодавства про працю в частині додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації зайнятості, погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах-боржниках міста, виплати заробітної плати на підприємствах Запоріжжя.

За інформацією управління з питань праці Запорізької міської ради, з початку року у Запоріжжі проведені контрольні заходи щодо оформлення трудових відносин, дотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці, своєчасної та у повному обсязі оплати праці на 163 підприємствах. За результатами винесені 100 приписів на усунення виявлених порушень, складено 35 протоколів на посадових осіб, а також винесено 80 постанов про накладання штрафних санкцій.

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати по Запоріжжю станом на 1 листопада складала 84,8 млн грн, що на 1,54 млн грн менше заборгованості у жовтні.

Серед підприємств державного сектору економіки найбільшими боржниками залишаються: ЗДП «Кремнійполімер» з сумою заборгованості - 15,09 млн грн, ЗДП «Радіоприлад» - 10,44 млн грн. 

Серед боржників недержавного сектору економіки найбільший обсяг заборгованості припадає на ПАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів» - 30,07 млн грн, Класичний приватний університет - 10,24 млн грн, Запорізький алюмінієвий комбінат - 1,5 млн грн, керуюча компанія «Наш дім Запоріжжя» – 386,6 тис. грн.

На засідання були запрошені керівники підприємств, які мають заборгованість із заробітної плати, однак вони не з’явились та пояснень щодо неявки не надали.

До обговорення існуючих проблем на підприємствах-боржниках залучались члени комісії, присутнім керівникам підприємств надані роз’яснення та можливі шляхи вирішення існуючих проблем.