Юнак, позбавлений батьківського піклування, отримав грошову компенсацію на житло

23.12.2019 16:55

Сьогодні, 23 грудня, відбулось чергове засідання міської комісії, яка розглядає забезпечення житлом дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Цього разу грошову компенсацію з держбюджету на придбання квартири отримав 22-річний хлопець з числа дітей, позбавлених батьківського піклування.

В Україні триває реалізація державної програми допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Грошові компенсації на придбання нерухомості особами зазначених пільгових категорій передбачені у держбюджеті.

Минулого разу на забезпечення власними квадратними метрами тринадцятьох дітей-сиріт були виділені 6 млн 413 тис.142 грн. На засідання комісії тоді завітали дванадцять з них. Одна особа з вказаної категорії на той час не вийшла на зв’язок. Втім шанс скористатися таким правом зберігся до 28 грудня.

Нині, за підсумками засідання комісії погоджено виплату грошової компенсації на придбання житла 22-річному запоріжцю. Хлопець отримає кошти в обсязі 533 тис. 634 грн. При цьому площа квартири має складати не менше 31 квадратного метра, а її вартість – не перевищувати суму, яка надійшла на його особистий рахунок.

- Ви разом зі своїми документами та нашими соціальними працівниками відкриваєте розрахунковий рахунок в «Ощадбанку» на своє ім’я. Туди надходять цільові кошти. Після чого ви шукаєте житло, дослухаючись до порад соціальних служб, адже вони вже допомогли 30-ти хлопцям та дівчатам, котрі опинилися у схожій ситуації і набули відповідного досвіду. Передбачена для вас сума сягає понад півмільйона. Можна придбати за ці кошти трикімнатну квартиру з меблями. Перевести їх у готівку неможливо. Це помешкання, де ви зможете налагодити домашній побут і збудувати родину, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Загалом у 2019 році на виплату грошової компенсації для придбання житла тридцятьом особам з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, у тому числі й двох осіб з інвалідністю, у бюджеті передбачені 16 млн 362 тис. 834 грн держсубвенції.

За рахунок виділених коштів вже придбано 2 квартири, ще 1 угода має відбутися до кінця поточного року - 26 грудня.