У запорізькій школі №85 з’явився новий освітній простір

23.12.2019 17:50

У Запоріжжі продовжується переобладнання шкіл за сучасними стандартами. Зміни проходять в рамках всеукраїнської програми Нової української школи для дітей-першокласників. Так, у 2019-2020 навчальному році у Запоріжжі у 266 класах розпочали навчання в Новій українській школі 7328 першокласників. У поточному році за кошти місцевого бюджету для ремонтів навчальних кабінетів виділено понад 5 млн грн, ще 4 млн грн – на обладнання ресурсних кімнат. Одну з запорізьких шкіл перевірили сьогодні представники міської влади.

Одна зі шкіл, де нововведення вже працюють – ЗОШ №85. Заклад функціонує з 1943 року. У цьому навчальному році школу відвідує  241 учень, з яких 27 учнів навчаються за програмою для дітей з затримкою психічного розвитку (1, 3, 5 класи). Функціонує один клас з інклюзивною формою навчання (2 клас). У закладі працює 17 педагогів.

За 2017-2019 роки значно покращилася матеріально-технічна база закладу №85.

Із бюджету було виділено 1,5 млн грн, в тому числі з депутатського фонду понад 278 тис. грн.

На ці кошти укріпили стіни будівлі, замінили аварійні віконні блоки.

За рахунок депутатського фонду придбали комплект звукової системи вартістю майже 50 тис. грн. Для розвитку учнів придбали методичні матеріали, кондиціонери та інтерактивні дошки.

Для класу Нової української школи придбали комплект учнівських меблів. У клас для дітей, які потребують корекції фізичного або розумового розвитку, закупили планшети, багатофункціональний пристрій, демонстраційне обладнання, посібники, дидактичні та розвивальні ігри, спортивне та навчальне обладнання.

Також відремонтували два навчальних кабінети для початкової школи, ресурсну кімнату.

- Ми продовжуємо підтримувати наші освітні заклади. Розуміємо, що роботи ще багато, але вже сьогодні за кошти міського бюджету в Запоріжжі підготовлено 45 абсолютно нових відремонтованих класів для першачків. Також закупили майже 700 нових комп’ютерів, в кожен перший клас закупили по ноутбуку. Робимо все для того, щоб дитина мала змогу отримати сучасну, якісну освіту,  - розказав заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Всього в Запоріжжі для всіх 266 перших класів придбано 272 одиниці комп’ютерної техніки. Всі перші класи отримали дидактичні матеріали в кількості 7500 одиниць. Загальна сума витрачених коштів складає 16 млн 445 тис. грн (державна субвенція – 11 млн 417 тис. грн, місцевий бюджет –  5 млн грн).