Голова Заводського району відзвітував за рік роботи та розповів про плани на майбутнє

24.12.2019 11:00

23 грудня у ПК «Молодіжний» голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району Андрій Баєв відзвітував про роботу, проведену у 2019 році. Зокрема пріоритетними її напрямками були благоустрій території, розвиток інфраструктури та ремонт житлового фонду.

2019 рік для Заводського району – рік продовження великих реконструкцій. Розпочато роботи з покращення інфраструктури скверу ім. 30-річчя визволення України від фашистських загарбників по вул. Л. Чайкіної, продовжується будівництво зони відпочинку по вул. Л. Шмідта. Завдяки спільним зусиллям районної адміністрації та активним запоріжцям, в межах реалізації проєкту-переможця громадського бюджету м. Запоріжжя, був збудований універсальний сучасний спортивний майданчик в с. Підпорожнє.

Увагу цього року було приділено і ремонту доріг та тротуарів. Виконано капітальні роботи на тротуарах по вул. Л. Чайкіної та вул. Тенісній, поточним ремонтом охоплені вул. Республіканська, Електрична, Радіаторна тощо. Загалом на це витрачено понад 4 млн грн. Виконана відсипка доріг приватного сектору по вул. Водоворотній, Причальній, Прияружній, провулку Боковому. Продовжується масштабний ремонт внутрішньоквартальних доріг району, розпочатий ще 4 роки тому. За цей час виконано робіт майже на 19 млн грн на площі 41тис. кв. м. У тому числі на 2019 рік виділено 6,4 млн грн. Загалом реалізовано 80% від загальної потреби.

Проводилась робота з ліквідації стихійних звалищ, видалення та кронування аварійно небезпечних дерев. Для задовільного екологічного стану району щороку проводиться робота з озеленення території. В поточному році висаджено 380 дерев та 155 кущів.

Одним із важливих напрямків роботи у цьому році є проведення акції «Заводський без наркотиків»: проведено 10 заходів, у яких взяло участь майже 200 осіб, зафарбовано 773 написи та знищено 38 QR-кодів.

За рахунок коштів бюджету м. Запоріжжя виконані  комплексні роботи, а саме: капітальний ремонт покрівлі, інженерних мереж та ліфтів на житловому фонді району.

- 2019 рік для нас був складним, але плідним. Ми розпочали реконструкцію центрального скверу, продовжили роботи на пляжі. Мабуть, вперше за всю історію сучасного Заводського району почали капітальний ремонт пішохідних частин вздовж доріг. Підійшли до цього комплексно - з ремонтом в’їздів на подвір’я, з усіма іншими елементами благоустрою, які дозволять жителям району пересуватися з комфортом. На наступний рік плани ще більше масштабні – це роботи з освітлення, ремонту доріг і тротуарів тощо, - розповів Андрій Баєв.