У Дніпровському районі продовжать реконструкцію важливих інфраструктурних об’єктів

24.12.2019 16:34

У Запоріжжі відбулась традиційна пресконференція, присвячена актуальним питанням життєдіяльності міста. З журналістами спілкувався голова Дніпровської районної адміністрації Віталій Змієнко.

На початку пресконфереції Віталій Змієнко коротко розповів про найбільші об’єкти, на яких велась робота цього року. Зокрема це реконструкція Правобережного пляжу. Її розпочали у кінці 2018 року, а вже 1 червня цього року запоріжці із задоволенням відпочивали на оновленому пляжі. Наступного року продовжать другу і третю чергу реконструкції. Територію пляжу вже готують до проведення робіт - там встановили огородження та завозять пісок.

Також була реконструйована зливова каналізація на проспекті Металургів.

- Я хочу підкреслити, що це була важлива реконструкція. Асфальтне покриття дало просадку, не виключено, що будинки теж могли піти під землю. На цій ділянці повністю замінили комунікації та відновили дорожнє полотно. Реконструкція була завершена в найкоротші строки, хід робіт перебував на постійному контролі у міського голови Володимира Буряка, - зазначив Віталій Змієнко.

Окрім цього, серед найбільших об’єктів, на яких проводились роботи - реконструкція аварійного шляхопроводу на проспекті Металургів. Там укріпили конструкції, облаштували підпірну стіну та залізобетонну опорну плиту, вклали два шари асфальту.

Також цього року велись капітальні роботи на автошляховому полотні через греблю ДніпроГЕС. Задля того, аби мешканці могли уникнути вранішніх та вечірніх заторів через ремонтні роботи, за ініціативи міського голови Володимира Буряка були організовані перевезення річковим транспортом.

Наприкінці пресконференції Віталій Змієнко розповів про плани на наступний рік. У 2020 році планується впорядкувати пішохідну зону на проспекті Металургів. Благоустрій цієї території допоможе у боротьбі зі стихійною торгівлею, яка там періодично ведеться. Також планується навести лад в Осипенківському мікрорайоні - основну увагу приділять освітленню та внутрішньоквартальним дорогам. Крім того, серед масштабних об’єктів - реконструкція дошкільного навчального закладу № 220. Він розрахований на 75 дітей. Його відкриття дозволить ліквідувати чергу до дитячих садків у Дніпровському районі.