На підсумковій сесії Запорізької молодіжної ради депутати обговорили результати роботи за 2019 рік

24.12.2019 16:52

Сьогодні, 24 грудня, у великій залі Запорізької міськради відбулася 37-ма сесія міської молодіжної ради. На порядку денному сесії було 8 питань, але головним стало обговорення підсумків роботи молодіжного парламенту в 2019 році та нові напрямки діяльності в наступному році.

Захід було розпочато з урочистостей: голова міської молодіжної ради Сергій Ільченко та заступник Запорізького міського голови Анатолій Пустоваров вручили посвідчення та нагрудні знаки 6 новообраним депутатам молодіжної міськради. Анатолій Пустоваров у своєму привітальному слові подякував молодим активістам за результативну роботу протягом року, що минає.

- Від міського голови Володимира Буряка і від себе особисто висловлюю вам подяку за небайдужість і креатив, за те, що втілюєте так багато цікавих проєктів. За великим рахунком від вас залежить, як буде розвиватися місто. Запоріжжя лише виграє, якщо ви залишитеся тут працювати, створите тут сім’ї, будете впливати на соціум. Жодного разу міська влада не відмовила молодіжним депутатам, які зверталися за допомогою чи з пропозиціями. На молодіжний розвиток за рішенням останньої цьогорічної сесії міськради виділено близько 3 мільйонів гривень. Тому бажаю вам ще більше наснаги і творчості, а в переддень свят – веселого відпочинку, - сказав Анатолій Пустоваров.

Порядок денний сесії в основному був присвячений обговоренню результатів роботи за 2019 рік. Всі виділені з бюджету міста кошти були продуктивно освоєні. Варто зазначити тенденцію: їх сума зростає рік від року, тому що молодь пропонує і втілює ще більше цікавих і змістовних проєктів. Наприклад, «Битва університетів» серед вишів III – IV рівнів акредитації стала настільки популярною, що у 2020 році вирішено започаткувати «Битву коледжів». На початку грудня у Запоріжжі успішно пройшов дводенний молодіжний форум «Погляд у XXII сторіччя», на якому обговорювались актуальні для сучасної молоді проблеми кар’єри, зайнятості, освіти, молодіжного лідерства в громадянському суспільстві.

Молодіжна міська рада визначила пріоритети на 2020 рік: продовжувати працювати з перспективною молоддю, активніше братися за відстоювання інтересів молодих запоріжців, добиватися реального впливу на життя молоді міста.

Що залишається незмінним – це тісна співпраця молодіжного парламенту з управлінням по роботі з сім'єю та молоддю Запорізької міськради, яке очолює Олексій Савицький.