Запорізький аеропорт б’є рекорди

27.12.2019 10:15

Понад 400 тисяч пасажирів, більше 80 мільйонів гривень очікуваного прибутку. Такі показники роботи Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» у 2019 році. Аеропорт, який знаходиться у власності міста, продовжить розвиватися та покращувати показники роботи. Адже вже навесні розпочне працювати збудований новий пасажирський термінал. На цьому сьогодні наголосив міський голова Володимир Буряк під час звіту перед запоріжцями про підсумки роботи у 2019 році.

У 2019 році продовжилася реалізація масштабної міської програми розвитку запорізького аеропорту. Було виконано ремонт злітно-посадкової смуги. Завершено будівництво нового пасажирського терміналу, який вже у березні планують ввести в експлуатацію. Збільшується кількість пасажирів та рейсів, відкриваються нові авіаційні напрямки.

Запорізький аеропорт вже побив власний минулорічний рекорд. Його послугами скористалися більше 400 тисяч пасажирів. Це не лише жителі нашого міста, а й сусідніх. Це ж стосується й збільшення прибутку, який цього року очікується у розмірі більше 80 млн. грн.

У 2019 році в повному обсязі виконано ремонт середньої частини злітно-посадкової смуги аеропорту. Було відремонтовано 54 тисячі кв. м. злітно-посадкової смуги, 27 тисяч кв. м. руліжної доріжки, 54 тисячі кв. м. перону аеропорту. Відгуки від пілотів позитивні.

- Наймасштабніший проєкт, який фактично за 2 роки втілено в життя – будівництво нового пасажирського терміналу аеропорту «Запоріжжя». Будівельні роботи вже фактично закінчено. На початку 2020 року його почнуть вводити в експлуатацію. Планується, що вже в березні пасажири зможуть ним користуватися, - наголосив Володимир Буряк.

Нагадаємо, що площа терміналу складе понад 12 тис. кв. м. Пропускна здатність – 400 пасажирів на годину, при цьому є резерви для збільшення цієї кількості.

Продовжується і робота над збільшенням пасажиропотоку. Цього року до вже існуючих напрямків додалися нові. Було відкрито регулярний рейс до Барселони, рейси до Шарджі (ОАЕ), Тель-Авіва, бюджетний рейс до Києва українського лоукоста SkyUp.

- На черзі у 2020 році – Італія, Греція, Грузія, Кіпр, Болгарія. Відомий лоукост WizzAir з березня 2020 року почне здійснювати рейси до Угорщини, Австрії, Литви, Польщі. Вартість квитків стає по кишені запоріжцям, - сказав Володимир Буряк.

У планах на 2020 рік також завершення встановлення світлосигнального та радіотехнічного обладнання; продовження монтажу огородження навколо аеропорту; продовження розвитку інфраструктури аеропорту.