Розвиток комунального громадського транспорту у центрі уваги міської влади

27.12.2019 10:23

Система комунального громадського транспорту у Запоріжжі за попередні роки була практично зруйнована. Відроджувати її розпочали лише у 2016 році. Про те що було зроблено за цей період сьогодні розповів міський голова Володимир Буряк.

Програма «Запорізький трамвай», закупівля великих автобусів та тролейбусів. Все це – міська програма розвитку комунального громадського транспорту. Її реалізація дозволила підвищити якість та безпеку перевезення пасажирів у Запоріжжі. У цьому впевнений міський голова Володимир Буряк.

У 2017 році розпочалася реалізація програми міського голови Володимира Буряка «Запорізькій трамвай», яка охоплює одразу три напрямки: капітальний ремонт існуючого рухомого складу, збирання нових трамваїв і випуск на лінію європейських трамваїв.

- За цей час на базі КП «Запоріжелектротранс» зібрано 10 запорізьких трамваїв. Придбано 13 європейських трамваїв. Виконано капітальний ремонт 6 трамваїв. Таким чином вдалося оновити вже більше 60% трамвайного парку, - зазначив Володимир Буряк.

Цього року найбільшу увагу приділили тролейбусам. Придбано 5 тролейбусів з автономним ходом. Відкрито тролейбусний маршрут №1, який з’єднав о. Хортиця з центром міста. Закуплено і 7 європейських тролейбусів, 4 з яких вже отримані та вийшли на маршрути. У 2020 році заплановано збирання ще чотирьох запорізьких трамваїв та отримання трьох європейських тролейбусів.

- За кілька років придбано 95 великих автобусів. Цього року відкрили 4 нових маршрути: №29, 39, 86, 94. Наступного року, після відкриття нового пасажирського терміналу, запустимо маршрут з центру міста до аеропорту, - наголосив Володимир Буряк.

У 2020 році Запоріжжя планує придбати електробуси за кредитні кошти. Запоріжжя може стати першим українським містом, де будуть їздити електробуси.

Міський голова Володимир Буряк також повідомив, що наступного року розпочнеться впровадження електронного квитка, який теж чекають містяни. Перший етап охопить комунальний транспорт.