У Запоріжжі відремонтували понад 2 мільйони квадратних метрів доріг

27.12.2019 10:53

Стан доріг – один із головних критеріїв, за яким українці оцінюють діяльність влади. Багато років ця оцінка була незадовільною. Стосувалося це й Запоріжжя. Ситуацію почала змінюватися у 2016 році, коли розпочалася реалізація масштабної міської програми ремонту доріг.

У 2019 році у Запоріжжі збудували дві нові дороги. Одну у Заводському, другу – в Олександрівському районі. Продовжилася реалізація міської програми ремонту доріг, започаткованої у 2016 році.

Цього року у Запоріжжі завершили будівництво нової дороги на вулиці Шкільній на ділянці від вулиці Фортечної до Першої ливарної. До того дороги там фактично не було. Тут уклали асфальт. Збудували тротуар. Встановили сучасне зовнішнє освітлення. Є велодоріжка.

За кошти комбінату «Запоріжсталь» у Заводському районі було збудовано нову дорогу. Довжина цієї дороги 2,8 кілометри. Розрахована вона на 4 смуги, оснащена сучасним зовнішнім освітленням. Тут встановлено зупинки громадського транспорту, є велодоріжка.

Відремонтовано і дорогу через греблю «Дніпрогесу». Роботи було виконано за кошти «Укргідроенерго», яке є балансоутримувачем не лише греблі, але й автотранспортного переїзду через неї. У результаті було вирішено дійсно важливу для міста проблему. За що необхідно подякувати керівництву компанії. Разом з тим зрозуміло, що це лише тимчасове вирішення проблеми. Адже автотранспортний переїзд через греблю потребує реконструкції.

Загалом за 4 роки в місті було відремонтовано більше 2 млн. кв. м. доріг. Зокрема цього року зробили великі ділянки доріг на проспекті Ювілейному, вулицях Перемоги, 8 Березня, Василя Сергієнка, Богдана Хмельницького.

Важливо, що у місті почали масштабно ремонтувати не лише магістральні дороги, а й внутрішньоквартальні. За цей час було відремонтовано понад 420 тисяч квадратних метрів дорожнього покриття. З них більше 90 тисяч у поточному році.

Не можна не згадати і про приватний сектор. Це ті райони, до яких десятки років у міської влади просто не доходили руки. Для цього були різні причини. Нестача коштів, наявність інших важливих завдань.

- За кілька років вдалося відремонтувати понад 230 тисяч квадратних метрів доріг приватного сектора. Відзначу, що цього року ми винесли відновлення інфраструктури приватного сектору в окрему програму, - наголосив Володимир Буряк.

Ремонтують і тротуари. Вдалося відремонтувати більше 127 тисяч квадратних метрів тротуарів. Важливо, що при реконструкції серйозних дорожніх об’єктів робота проводиться комплексно, разом з дорогою будують фактично новий тротуар. Як наприклад на проспекті Маяковського, вулиці Шкільній.