У Запоріжжі відремонтували сотні будинків та замінили понад 110 кілометрів мереж

27.12.2019 11:04

За 4 роки у Запоріжжі відремонтували близько 600 житлових будинків. Замінено понад 110 кілометрів мереж. Про це розповів сьогодні міський голова Володимир Буряк.

Стан житлового фонду – одне з актуальних питань, яке хвилює багатьох запоріжців. Перш за все тому, що значна частина будинків потребує ремонту, адже проблеми накопичувалися десятиріччями.

У 2016 році міська влада розпочала реалізацію програми ремонту житлового фонду. Були визначені головні пріоритети у цій роботі. Заміна ліфтів, ремонт покрівель, заміна внутрішньобудинкових інженерних мереж, вибірковий капітальний ремонт житлових будинків.

- За цей період виконані вибіркові капітальні ремонти у приблизно 600 будинках різних форм власності. Вдалося реалізувати масштабну програму ремонту ліфтів у житлових будинках. За 4 роки відремонтовано понад 950 ліфтів, - відзначив Володимир Буряк.

Але житлове господарство не обмежується лише житловим фондом. Однією з важливих складових є також теплові, водопровідні, каналізаційні мережі, які йдуть до будинків. Це сотні кілометрів труб, від яких залежить комфорт сотень тисяч запоріжців.

Саме тому в 2016-2019 роках виконано досить великий обсяг роботи по заміні інженерних мереж. Було замінено понад 110 кілометрів труб. Серед них більше 66 кілометрів водопровідних труб, понад 14 кілометрів каналізації, більше 30 кілометрів теплових мереж. Роботи виконувалися як за рахунок бюджету міста, так і за кошти комунальних підприємств – «Водоканалу», концерну «Міські теплові мережі».