У 2019 році у Запоріжжі відремонтували кілька медичних амбулаторій

27.12.2019 11:24

Капітальний ремонт, реконструкція кількох медичних амбулаторій. Закупівля медичного обладнання. Створення електронної черги до лікарів. У Запоріжжі покращують якість медичного обслуговування. У 2019 році ця робота була продовжена.

Міський голова Володимир Буряк відзначив, що у 2019 році після реконструкції вже відкрито дитячу та дорослу амбулаторії вул. Брюллова в Шевченківському районі. Виконано капремонт дитячих амбулаторій на вул. Автозаводській, 8б та вул. Карпенка-Карого, 7. Розпочала роботу реконструйована жіноча консультація міської лікарні № 4 по вул. Вроцлавській,11а. Завершується реконструкція дорослої амбулаторії по вул. Новокузнецькій,20а.

Продовжується оновлення медичного обладнання лікарень. За 4 роки на це було спрямовано з бюджету міста більше ніж 270 млн. грн. Воно сучасне та відповідає європейським стандартам. Придбано 261 одиницю медичного обладнання. Зокрема 2 комп’ютерні томографи, цифровий мамограф, 62 апарати штучної вентиляції легень, 17 рентгендіагностичних систем та інше. Цього року найбільше придбання – сучасний ангіограф для 5-ї міської лікарні, який в 2020 році буде введено в експлуатацію.

У місті й наступного року продовжать працювати програми щодо забезпечення пацієнтів пільгових категорій штучними кришталиками для відновлення зору, зубопротезування та ендопротезування.