Працівники КП «Запоріжміськсвітло» відзвітували про роботу, проведену в 2019 році

27.12.2019 12:43

Сьогодні, 27 грудня, директор КП «Запоріжміськсвітло» Олександр Авдієнко виступив зі звітом по роботі, проведеній на об’єктах, що підпорядковуються підприємству, в поточному році. На сьогодні комунальники обслуговують 15 тисяч кабельних та повітряних мереж, а також понад 25 тисяч світильників. У зоні їх відповідальності й 198 світлофорних об’єктів.

У 2019 році підприємству з міського бюджету було виділено 61 мільйон гривень. З них 34 мільйони були спрямовані на обслуговування та поточні ремонти, 9 мільйонів - на заміну ламп, 2 мільйони на заміну світильників, на заміну кабельних та повітряних мереж - 9 мільйонів. Частину коштів довелось спрямовувати і на заміну опор.

- Так сталося, що в нас регулярно виникають проблеми з опорами. Найчастіше через неуважних водіїв, які їх просто збивають. Якщо порушника виявляють – заміну оплачує він, якщо ані нам, ані правоохоронцям горе-водія знайти не вдалось – монтуємо опори за кошти міського бюджету, - розповів Олександр Авдієнко.

4,5 мільйони гривень було спрямовано на будівництво нових мереж та світильників. Збудовано 17 нових об’єктів, де загалом встановлено 189 опор, прокладено 9 кілометрів дроту та змонтовано 324 LED-світильники. Додатково на 2020 рік вже створено 20 проєктів на суму 730 тисяч гривень.

У 5 млн 680 тисяч гривень обійшлась реконструкція мереж зовнішнього освітлення. На 7 об’єктах замінено 49 опор, встановлено 469 світильників та відновлено 11,5 км дроту. Додатково розроблено проєкт реконструкції ще одного об’єкту на суму 50 тисяч гривень.

Капітальними ремонтами були охоплені 9 об’єктів. 2 мільйони 192 тисячі гривен спрямовані на заміну 80 опор, 208 світильників, 1,4 кілометри дроту. Додатково розроблено 7 проєктів на суму 500 тисяч гривень.

- Цього року ми обслуговували ярмарок до Дня міста. Також відповідаємо за монтаж та демонтаж гірлянд на Маяковського та Фестивальній, а також підключення інсталяцій по бульвару Шевченка. Проводили пусконалагоджувальні роботи на інсталяції в парку Клімова в Шевченківському районі. Загалом, також на проведення інших робіт по об’єктах, які утримуємо, залучали підрядників, аби ремонти чи будівництво були проведені вчасно. В планах на наступний рік – створення ще кількох світлофорних об’єктів за зверненнями мешканців, а також монтаж освітлення на внутрішньоквартальних дорогах, - зазначив директор «КП Запоріжміськсвітло» Олександр Авдієнко.