З турботою про запоріжців

27.12.2019 11:50

У Запоріжжі програмами соціального захисту охоплені десятки тисяч містян. Значна їх частина фінансується з бюджету міста. Зокрема продовжує діяти Міська програма соціального захисту населення.

У 2019 році в рамках міської програми соціального захисту населення допомогу отримали 18 тисяч запоріжців. Це діти пільгових категорій, ветерани, афганці, учасники АТО й ООС, чорнобильці та їхні сім’ї. Загальна сума виплат склала понад 23 млн. грн.

- Придбано 9 автомобілів для працівників соціальних служб, щоб вони могли оперативно надавати допомогу населенню. Зокрема, розвозити «Пакунки малюка», соціальні виплати, а також продукти харчування та медикаменти людям, які не можуть пересуватися та не мають близьких, що можуть їм допомогти, - зазначив Володимир Буряк.

Завдяки введенню електронної черги та сучасних сервісів, таких як «Електронна заява та декларація», «Електронний архів», «Електронний документообіг», «Реєстр учасників антитерористичної операції» суттєво скоротився час перебування громадян в управліннях.

- У 2019 році ми відкрили центр соціальної підтримки дітей та сімей «Затишна домівка». Це єдиний заклад подібного типу в Україні, який фінансується з міського бюджету, - відзначив Володимир Буряк.

Також цього року було реконструйовано приміщення за адресою пр. Соборний, 182а для розміщення відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю, яке раніше працювало у школі «Основа».

Також у місті діє програма «Діти Запоріжжя», в рамках якої всі діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування забезпечені матеріальною підтримкою. В 2019 році 30 дітей-сиріт отримали грошову компенсацію на придбання житла на загальну суму більше 16 млн. грн за рахунок коштів державного бюджету.