Запоріжжя-2019 – масштабні фестивалі та розвиток бібліотек

27.12.2019 12:00

Масштабні фестивалі. Розвиток бібліотек, шкіл естетичного виховання. Запорізький кінофестиваль. Саме цими та іншими подіями запам’ятається культурне життя Запоріжжя у 2019 році. На деяких з них у своєму виступі сьогодні зупинився міський голова Володимир Буряк.

З кожним роком Запоріжжя все більше і більше стає культурним осередком. Запорізькі музичні фестивалі, такі як ZaporizhzhiaJazzy та KhortytsiaFreedom стали візитівками міста та одними з кращих фестивалів у країні. В них беруть участь відомі українські зірки, до нас приїжджають гості з інших міст.

Майбутні зірки підростають і в Запоріжжі. Тому важливе завдання – створити їм гарні умови для творчості і така робота ведеться. У 2019 році було проведено капітальні ремонти музичної школи №1 та школи мистецтв №3 на загальну суму більше 1 млн. грн. У музичних школах № 1, 2, 4, 8 та школах мистецтв №№ 2, 3 проведено поточні ремонти.

Вперше за останні роки придбано музичні інструменти (баяни, ударні установки, ксилофони, барабани та перкусії, скрипки, гітари, домри, віолончелі та ін.) та звукову апаратуру на загальну суму більше 2 млн. грн.

У вересні 2019 року в кіноконцертному залі ім. О.Довженка відбувся ІІІ Міжнародний кінофестиваль ZIFF. З кожним роком кількість учасників росте. На цей раз на конкурсний відбір було представлено більше трьох тисяч фільмів. З них 91 фільм – українського виробництва.

Цього року приділили значну увагу бібліотекам. Створюють нові моделі: бібліотеки української літератури, медіатеки; центри безперервної освіти, коворкінги.

Після реконструкції відкрили Центральну бібліотеку для дорослих на вул. Гоголя, 66. Продовжується реконструкція ще двох бібліотек, які планують відкрити в 2020 році. Ведеться робота над створенням єдиного електронного каталогу бібліотечного фонду міських бібліотек.