До Запоріжжя повернувся великий футбол

27.12.2019 12:17

Запорізький міський футбольний клуб «Металург» розпочав виступи у Першій Лізі. Можна сказати, що до Запоріжжя повернувся великий футбол. Це стало можливим завдяки тому, що за кілька років новостворений «Металург» пройшов шлях від аматорів до Першої Ліги. Відзначимо, з ініціативою створити міський футбольний клуб у 2017 році виступив міський голова Володимир Буряк.

Вдалося зберегти і дитячо-юнацьку футбольну школу «Металурга», яка стала комунальною. Міська влада підтримує дитячо-юнацькі спортивні школи. Цього року на їх утримання та покращення умов навчання було виділено більше 69 млн. грн.

У 6 разів збільшилась сума підтримки, яка виплачується обдарованим спортсменам, вихованцям міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл. 40 хлопців та дівчат отримують стипендію в розмірі 1000 грн. на місяць. 17-ти запорізьким спортсменам-кандидатам на участь у Олімпійських іграх у Токіо надається матеріальна підтримка в розмірі 5 тис. грн. щомісячно.

Всі ці спортсмени відстоюють честь Запоріжжя на змаганнях різного рівня, невпинно тренуються, тому повинні мати гідні умови для занять.

Подією для Запоріжжя цього року стала перша гра національної збірної України з футболу у нашому місті.

- Свого часу ми виділили кошти на те, щоб привести наш стадіон «Славутич Арена» до європейських стандартів. І 14 листопада 2019 року ми прийняли перший матч національної збірної України з футболу «Україна — Естонія», а також саме в Запоріжжі відбулися цього року 2 матчі молодіжної збірної України, три матчі Ліги Європи за участі «Зорі», - зазначив міський голова Володимир Буряк.