У 2020 році у запорізьких ЦНАПах планують розпочати оформлення та видачу паспортів

27.12.2019 13:05

Надання адміністративних послуг має бути максимально наближене до громадян. Ці послуги мають бути якісними та доступними. Саме тому вже протягом кількох років міська влада реалізує в Запоріжжі програму розвитку мережі філій Центру надання адміністративних послуг.

За кілька років вдалося створити 5 філій Центру надання адміністративних послуг. До того в місті діяла лише одна. Наступного року планується відкрити ще одну філію ЦНАПу. Вона буде розташована в Хортицькому районі. Зараз там ведуться будівельно-монтажні роботи.

Щороку у філіях Центру адміністративні послуги отримують десятки тисяч запоріжців. Зокрема у 2018 році – майже 78 тисяч осіб. Станом на середину грудня цього року такі послуги отримали понад 66 тисяч громадян.

За 3 роки в кілька разів збільшено кількість послуг, які надаються ЦНАПами. Якщо на початку 2016 року таких послуг було 47, то на цей час їхня кількість досягла 149.

- Будемо продовжувати розширювати кількість послуг. Зокрема на наступний рік у бюджеті міста закладені кошти на придбання для філій обладнання для оформлення та видачі закордонних паспортів, паспортів громадянина України у формі ІD-картки, - заявив Володимир Буряк.

Нагадаємо, що з 2018 року розпочала діяти і послуга «Мобільний адміністратор», якою за місцем проживання можуть скористатися запоріжці, які за станом здоров’я не можуть відвідати ЦНАП.

Реалізуються в Запоріжжі й заходи, спрямовані на сприяння розвитку малого та середнього підприємництва. Зокрема цього року проведено фестиваль «Startup Fest». У рамках нього відбувся конкурс інноваційних стартапів, де молодь з різних регіонів України представила свої бізнес-проєкти фахівцям і інвесторам. Було презентовано ідеї в сферах енергетики, екології, медицини, інклюзивні програми.

Запоріжжя також активно співпрацює з міжнародним проєктом «Партнерство для розвитку міст» ПРОМІС. Зокрема і в питаннях розвитку підприємництва. У грудні 2019 року Запоріжжя отримало Відзнаку як місто з кращими проєктами підтримки підприємництва серед 16 українських міст-партнерів проєкту ПРОМІС.