Площа Фестивальна, Правобережний пляж та інші плани на наступний рік

27.12.2019 15:51

Місто – це перш за все його мешканці. Тому їхня думка важлива. Саме тому при формуванні бюджету міста на 2020 рік міська влада врахували думку містян. Кожен бажаючий міг висловити її під час соціологічного опитування «Формуємо бюджет разом!», у якому взяли участь близько 2500 респондентів.

- Серед того, що в компетенції міської влади, запоріжці назвали продовження робіт з благоустрою міста та розвитку транспортної інфраструктури, - зазначив Володимир Буряк.

У планах на 2020 рік виконання робіт з благоустрою площі Фестивальної. Тут місто сподівається не лише на власні ресурси, але й на інші можливості, зокрема кошти обласного бюджету. Планується розпочати й благоустрій площі Запорізької.

- Вже розпочали роботи в Олександрівському районі. У сквері, який запоріжці пам’ятають як сквер Піонерів. Роботи продовжаться в 2020 році. У результаті запоріжці матимуть у центрі міста ще одну сучасну зону відпочинку, - сказав Володимир Буряк.

Має продовжитися у наступному році реконструкція Правобережного пляжу, реконструкція парку Гагаріна. Повинні завершити відновлення шляхопроводу №2 на вул. Калібровій.

Також передбачено проведення благоустрою парку Ювілейного у Хортицькому районі, парку на вул. Лізи Чайкіної в Заводському районі та інше.

Буде введено в експлуатацію новий пасажирський термінал аеропорту. Продовжиться і оновлення громадського транспорту. Зокрема наступного року місто отримає 3 європейських тролейбуси. Планується зібрати ще 4 запорізьких трамваї. У планах придбання електробусів за рахунок співпраці з міжнародними фінансовими інститутами.