У Запоріжжі вирівняють ще 2 житлових будинки

02.01.2020 15:25

У 2020 році у Запоріжжі повинні вирівняти секції двох житлових будинків, які розташовані по проспекту Інженера Преображенського, 23 та 25 у Хортицькому районі. Роботи мають розпочатися у березні. Таке завдання поставив міський голова Володимир Буряк під час особистого прийому громадян.

Вирівнювання житлових будинків, ремонт відмостки, кронування зелених насаджень та видалення аварійних дерев. Саме з цими питаннями запоріжці звернулися на прийом до міського голови.

Зокрема будинки по проспекту Інженера Преображенського, 23 та 25 постраждали у результаті аварій на мережах водопостачання у 1991 та 2013 роках. У результаті підтоплень частина секцій цих будинків нахилилася. Зокрема у будинку №23 – 2 секції, №25 – 1 секція. Весь цей час роботи по вирівнюванню будинків не виконувалися. Запоріжці звернулися під час особистого прийому до міського голови Володимира Буряка з проханням втрутитися у ситуацію.

- Виділимо з бюджету приблизно 12 мільйонів гривень, що дозволить вирівняти обидва будинки. Завдання департаменту з питань управління ЖКГ вчасно провести торги, щоб вже у березні можна було розпочати роботи, - зазначив Володимир Буряк.

Відзначимо, що у Запоріжжі реалізується міська програма вирівнювання таких аварійних будинків. У 2018-2019 роках такі роботи були виконані у 3 будинках – вул. Лахтінська, 9а, 15, вул. Світла, 4а. Цього року програма буде продовжена.

Мешканці ж одного з будинків по вул. Гагаріна звернулися за допомогою у вирішенні питання кронування зелених насаджень та видалення аварійних дерев. Районній адміністрації по Вознесенівському району доручено виконати ці роботи у 2020 році. Також мешканці цього будинку, у якому діє ОСББ, планують взяти участь у міській програмі співфінансування ремонтів для ремонту відмостки будинку.