Володимир Буряк доручив зробити перерахунок оплати за опалення та гарячу воду

03.01.2020 14:25

Вже за грудень запоріжці сплачуватимуть за опалення та гарячу воду менше. Міський голова Володимир Буряк доручив концерну «Міські теплові мережі» підготувати документи для здійснення такого перерахунку.

Відзначимо, зменшення плати пов’язане зі зниженням вартості природного газу. Рівень перерахунку залежить від вартості природного газу, закладеної у діючому у Запоріжжі тарифі на тепло. За попередніми розрахунками за грудень запоріжці сплатять за тепло приблизно на 25% менше ніж передбачено діючим тарифом. Зменшення має скласти більше 7,5 гривень за квадратний метр. Для двокімнатної квартири це близько 400 гривень.

Також буде зменшено оплату за гарячу воду. Економія за грудень для одного споживача повинна скласти 74-80 гривень.

У подальшому протягом опалювального сезону такий перерахунок планується здійснювати помісячно у залежності від встановленої в країні вартості природного газу. Очікується, що вона буде змінюватися щомісяця. Розміри перерахунку будуть вказані у рахунках за тепло та гарячу воду.

Наголосимо, у результаті перерахунку втрати концерну «Міські теплові мережі» за грудень складуть приблизно 80 мільйонів гривень. У свою чергу це може призвести до зниження рівня розрахунків концерну за спожитий природний газ.  Необхідно буде розглянути джерела покриття цих збитків для забезпечення стабільної роботи концерну «Міські теплові мережі» протягом опалювального сезону.

Разом з тим необхідно підкреслити, що діючий тариф на тепло у Запоріжжі і зараз один з найнижчих в Україні.

Міський голова прокоментував рішення на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».