КП «Водоканал» отримало сучасну техніку

08.01.2020 12:50

Комунальне підприємство «Водоканал» отримало нову техніку, придбану за кошти бюджету міста на умовах фінансового лізингу. Сьогодні її було презентовано на підприємстві. Серед придбаної техніки екскаватори, самоскиди, бульдозер, фронтальний навантажувач, легкові автомобілі для служб, які працюють зі споживачами. Міський голова Володимир Буряк відзначив, що нова техніка має підвищити ефективність роботи «Водоканалу», зокрема з усунення аварійних ситуацій, на мулових майданчиках.

У 2019 році було прийняте рішення Запорізької міської ради про придбання техніки для КП «Водоканал» на умовах фінансового лізингу. На це з бюджету міста передбачено 33 мільйони гривень. Наприкінці минулого року підприємство отримало придбану техніку. Тепер після оформлення необхідних документів техніка готова до роботи.

- Для виконання робіт необхідні не лише працівники, потрібна сучасна техніка. Зокрема фронтальний навантажувач, бульдозер необхідні для роботи на мулових майданчиках Центральних очисних споруд. Один з екскаваторів – для виконання робіт з заміни мереж водопостачання, водовідведення, усунення аварій, - сказав Володимир Буряк.

Серед придбаної техніки 2 самоскиди для доставки сипучих вантажів на місце виконання аварійних та планових робіт. Фронтальний навантажувач працюватиме на мулових майданчиках ЦОС №2, бульдозер – на мулових майданчиках ЦОС №1. Один з екскаваторів використовуватимуть при усуненні аварійних ситуацій, плановій заміні мереж. Легкові автомобілі будуть перевозити робітників ремонтно-будівельного цеху, використовуватися у роботі служб реалізації, які працюють зі споживачами.

- Підприємству потрібне оновлення техніки. Зокрема сучасний бульдозер дозволить активізувати роботи з заміни мереж. Якщо ще кілька років тому підприємство у рік міняло 2-3 кілометри водопровідних та каналізаційних мереж, то тепер ця цифра зросла до 20-30 кілометрів на рік, - зазначив генеральний директор КП «Водоканал» Олексій Нікіфоров.

Відзначимо, нова техніка підвищить ефективність роботи КП «Водоканал», дозволить зменшити використання паливо-мастильних матеріалів за рахунок заміни старої техніки на нову.

У планах на 2020 рік у КП «Водоканал» продовження оновлення техніки. Зокрема у рамках інвестиційної програми планується придбати 5 автомобілів для аварійних бригад, піскорозкидувач, дизель-генератор.