У Запоріжжі підприємець понесе відповідальність за спотворення історичної пам’ятки

09.01.2020 14:38

Інспекція з благоустрою Запорізької міської ради проводить постійні перевірки щодо дотримання вимог законодавства в сфері благоустрою. В ході чергового рейду було виявлено факт порушення правил благоустрою за адресою: проспект Соборний, 192.

Фахівці інспекції з благоустрою встановили, що орендар самовільно змінив колір фасаду першого поверху будинку. На порушеника складено протокол за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до наказу міністерства культури № 1053 від 27 листопада 2014 року, будинок 192 по проспекту Соборному занесений до державного реєстру нерухомих пам’яток архітектури та містобудування місцевого значення.

Відповідно до законодавства України «Про охорону культурної спадщини» та інших нормативно-правових актів, будь-які зміни, ремонтні або будівельні роботи на об’єктах культурної спадщини мають бути погоджені з органами місцевого самоврядування, органами архітектури та містобудування, а також охорони культурної спадщини.

Інспекція з благоустрою разом з відділом охорони культурної спадщини, а також департаментом архітектури та містобудування вдасться до відповідних заходів щодо власника приміщень першого поверху з метою приведення фасаду будівлі до початкового стану.