У Заводському районі пройшла акція проти вживання наркотиків

10.01.2020 11:16

Це перша влаштована цьогоріч акція «Заводський без наркотиків». Рейд з очищення фасадів будівель від написів і листівок пройшов за сприяння районної адміністрації. Серед учасників - представники молодіжного руху одного з промислових підприємств та місцеві активісти.

Цього разу учасники акції пройшли вулицями Вроцлавською, Запоріжбудівською та Республіканською. У форматі квесту, озброївшись фарбою, ліквідували 39 інтернет-адрес збуту наркотиків через «закладки». Ними обмальовані не тільки фасади будівель, а й паркани та гаражі. Не оминули увагою й розклеєні QR-коди, сканування яких дає можливість зчитування посилань на відповідні сайти.

- Акція в Заводському районі проти вживання наркотиків та їх незаконного обігу триває і вже стала традиційною. Місцеві активісти та небайдужі містяни також приєднуються і надають свою допомогу – долучаються до організації та проведення таких заходів. Бачимо, що докладені зусилля приносять результат. Прагнемо, аби наша молодь долучалася до активного і здорового способу життя, – розповіла заступниця голови Заводської районної адміністрації Олена Штепа.

Зазначимо, акція «Заводський без наркотиків» бере свій початок з кінця 2017 року. Минулоріч активісти спромоглися зірвати й знищити 38 QR-кодів та замалювати близько 800 написів. Тоді до акції долучилися 193 особи.

Подвоїти зусилля вдалося й завдяки сприянню керуючих компаній, котрі так само долучилися до зафарбовування написів на фасадах багатоповерхівок, а також об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків. Останні зокрема складали списки проблемних адрес, надаючи відповідну інформацію співробітникам райадміністрації.