У Запоріжжі планують придбати 5 сміттєвозів і 1000 контейнерів для відходів

13.01.2020 15:49

У 2020 році ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» планує придбати 5 нових сміттєвозів, закупити 1 тисячу нових контейнерів. Також запланована купівля автомобіля для вивезення великогабаритного сміття, будівельних відходів. Для роботи на полігоні ТПВ придбають бульдозер. Про плани розвитку підприємства повідомив його директор Ігор Бурчак.

Одним із підприємств, яке в Запоріжжі здійснює вивезення сміття, є ТОВ «Вельтум-Запоріжжя», що частково належить місту. У 2019 році підприємство виконало великий обсяг роботи з заміни і ремонту контейнерів, підвищення якості надання послуги з вивезення сміття. Серед важливих питань, які хвилюють містян, є стан контейнерів для сміття. Що ж було зроблено в 2019 році для їх ремонту та заміни?

- Минулого року ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» придбало 497 сміттєвих контейнерів і автомобіль, який використовується при виконанні робіт з ремонту та заміни сміттєвих баків. Всього в 2019 році було відремонтовано 1763 контейнера, - розповів Ігор Бурчак.

Також в 2019 році ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» завершило встановлення нових контейнерів у дворах багатоповерхівок в Олександрівському та Вознесенському районах.

На жаль, сміттєві контейнери постійно страждають від дій вандалів. Це не лише руйнування, але й підпали сміттєвих баків. В результаті підприємство змушене витрачати кошти не на встановлення додаткових контейнерів, а на заміну або ремонт пошкоджених баків.

- За рахунок придбаних у 2018 році 6 автомобілів-сміттєвозів підприємство в 2019 році поліпшило роботу з вивезення ТПВ. Підвищилась якість надання послуг. Були встановлені системи GPS-навігації на автомобілі підприємства. Плануємо оновлювати техніку в поточному році, зокрема придбати ще 5 сміттєвозів, - відзначив директор «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

Також ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» підписало Меморандум щодо впровадження пілотного проєкту з роздільного збору ТПВ запорізької гімназії № 31. Гімназії надано 3 контейнери для роздільного збору сміття.

Тепер запоріжцям простіше отримувати потрібну інформацію про роботу підприємства. Відкрито офіційний сайт компанії, який допомагає знайти відповіді на питання про вивезення ТПВ, укладення договору, графік роботи. Також є можливість оформити звернення через сайт. Створена сторінка підприємства в соціальній мережі «Фейсбук». Тепер кожен бажаючий може залишити заявку, написати коментар до новин компанії.

- «Вельтум-Запоріжжя» надавало техніку для вивезення сміття, зібраного під час проведення міських суботників та акцій з очищення міста від стихійних сміттєзвалищ. Надалі підприємство також буде брати участь у подібних заходах, - повідомив Ігор Бурчак.