Контакт-центр «15-80» розпочне співробітництво з Запорізьким обласним лабораторним центром

14.01.2020 14:22

14 січня в міськвиконкомі відбулася нарада під головуванням радника міського голови Валерій Еделєва з приводу організації взаємодії пересувної лабораторії моніторингу довкілля державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» з міським контакт-центром «15-80».

У 2018 році на умовах співфінансування обласного та міського бюджетів у Запоріжжі придбали мобільну екологічну лабораторію для Запорізького обласного лабораторного центру. Однак лабораторія не працювала через відсутність коштів для забезпечення її роботи. У ситуацію втрутився міський голова Володимир Буряк, доручивши підготувати рішення про фінансування роботи лабораторії з бюджету міста. На сесії міської ради депутати пропозицію підтримали, виділивши необхідну суму в розмірі 576 тисяч гривень.

З 8 січня лабораторія розпочала свою цілодобову щоденну роботу, зокрема працюватиме вона й у вихідні та святкові дні. Результати досліджень заплановано публікувати на офіційному сайті Запорізького лабораторного центру.

Сьогодні на нараді були розглянуті питання можливості онлайн публікації дослідження і на сайті міської ради, а також співробітництва міського контакт-центру «15-80» зі спеціалістами лабораторії.

- Жителі міста зможуть звертатися до центру, зателефонувати й озвучити проблему, що їх турбує - неприємний запах у повітрі, неякісна вода або інше, і повідомити точне місцезнаходження, свої контактні дані. Оператор отримує інформацію, уточнює її та спрямовує до лабораторного центру, де спеціалісти, в свою чергу, відпрацьовують отримані дані та виїжджають на місце. Усі результати, не важливо – є перевищення чи його немає, обов’язково передаються до контакт-центру і далі до людини, яка зверталася. Також інформація буде надходити до контролюючого органу, в цьому випадку - це екоінспекція Держпродспоживслужби, - розповів радник міського голови Валерій Еделєв.