У 2020 році запоріжці зможуть будь-який час перейти на готівкову форму виплат пільг на послуги ЖКГ

14.01.2020 16:39

Кабмін скасував обмеження з монетизації пільг. З 1 січня 2020 року пільгові категорії українців зможуть в будь-який час перейти на готівкову грошову форму виплат пільг на житлово-комунальні послуги. Про це сьогодні розповіли в міському управлінні соцзахисту.

Рішення було прийнято 27 грудня на засіданні уряду. Раніше дозволялося подати заяву тільки до 15 жовтня, що було незручним для споживачів.

Нагадаємо, з 1 жовтня з'явилися два варіанти надання пільг - в готівковій та безготівковій формі. Готівкова передбачає відкриття рахунку в будь-якому з уповноважених банків або отримання грошей у відділеннях Укрпошти. Безготівкова - фінансується лише через Ощадбанк.

Фахівці кажуть, що зміни - на краще в першу чергу для пільговиків.

- Пільговикам буде простіше і зручніше отримувати пільги. Подати заяву на отримання пільг готівкою пільговик тепер може у будь-який час. Вже з наступного місяця після подання заяви ми будемо виплачувати пільгт за новим розпорядком, оптимальним для них способом. Також хочемо заспокоїти тих, хто чекає отримання виплат за січень: цього разу вони трохи затрималися, але з сьогоднішнього дня вже стартували. Завтра державні виплати вже можна буде отримати, - розповіла заступниця начальника управління соціального захисту населення Запорізької міської ради Галина Остапенко.

Також з цього року прийшли до єдиного підходу в призначенні субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, за користування твердим паливом і скрапленим газом. Так, громадянам, які живуть в приватному секторі та отримують субсидію на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, і у них при цьому відсутня заборгованість з оплати послуг, дозволено отримувати цю субсидію в грошовій готівковій формі. На оплату житлово-комунальних послуг їм виплачуватимуть щомісяця, а на газ або паливо - раз на рік.