КП «Водоканал» відключає боржників від централізованого водовідведення

15.01.2020 12:07

Протягом тижня, з 10 по 16 січня, служба реалізації № 2 комунального підприємства «Водоканал» у Комунарському та Олександрівському районах проводить роботу з призупинення надання послуг водовідведення користувачам, які заборгували за послуги водопостачання та водовідведення. На сьогоднішній день загальна сума заборгованості користувачів, яких відключать від послуги - 461,4 тисячі гривень. Робота проводиться за адресами 95 особових рахунків.

Чергове відключення з встановленням заглушки було проведене сьогодні, 15 січня, у Комунарському районі за адресою вул. Автозаводська, 6. Всього у будинку 123 квартири, з яких 13 – мають заборгованість за надані послуги у розмірі 80 тисяч гривень. Для 11 квартир призупинення водовідведення проводилось вперше, у 2 інших – послуга вже була відключена, тож комунальники лише перевірили наявність раніше встановлених заглушок.

Під час проведення вказаних робіт КП «Водоканал» спирається на норми Закону України «Про житлово-комунальні послуги», відповідно до яких виконавець має право зупинити надання послуг користувачу у випадку несплати заборгованості протягом 30 днів з моменту отримання ним попередження.

- Ми проводимо регулярну роботу з боржниками, пропонуючи їм сплатити заборгованість добровільно, укласти договори на відтерміновані виплати. Втім не всі користувачі після роз’яснень і попереджень йдуть нам назустріч. Надаючи свої послуги, ми розраховуємо на їх своєчасну оплату, адже саме ці кошти йдуть на утримання підприємства і забезпечують його успішну роботу, - розповіла начальниця дільниці реалізації №2 КП «Водоканал» Лілія Дєчкова.