Зарплатню тренерам спортивних шкіл Запоріжжя підвищили на 35%

16.01.2020 15:13

З 1 січня щомісячний заробіток тренерів дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста в середньому зросте на 1-5 тисяч гривень. На 32% підвищиться й дохід адмінперсоналу – директорів, їх заступників та інструкторів-методистів.

Підвищення посадових окладів працівників дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а саме - директорів, інструкторів-методистів, тренерів-викладачів, передбачене постановою  Кабміну «Деякі питання оплати праці працівників дитячо-юнацьких спортивних шкіл» від 14.08.2019 р. № 755. 

Як розповів заступник міського голови Анатолій Пустоваров, у Запоріжжі функціонують 20 ДЮСШ, які відвідують 6787 вихованців. Задіяні у закладах 356 працівників, з них 287 – тренери. Питання підвищення заробітних плат назріло давно.

- Індексація, яка відбувається з року в рік, низька і, на мою думку, не відповідає реальності. Тому дійсно Кабінет Міністрів змінив відсотки і коефіцієнти, які дозволили переглянути розміри окладів. Але з державного бюджету на підвищення зарплатні кошти не надходять. Повністю стара заробітна плата і підвищення, передбачене з 1 січня, лягають на плечі місцевого бюджету. За дорученням міського голови Володимира Буряка у ході попередньої бюджетної сесії близько 11 мільйонів гривень додатково були закладені на підвищення заробітних плат абсолютно всіх тренерів наших ДЮСШ. В середньому – на 35%, - розповів Анатолій Пустоваров.

Зростання зарплатні також має мотивувати тренерів до кар’єрного просування - підвищення власної кваліфікації та школи загалом. Наприклад, дохід тренера вищої категорії зросте на 4,7 тис. грн і становитиме близько 12 тис. грн. 

- Директор спортивної школи вищої категорії зможе отримувати заробітну плату більш ніж 20 тисяч гривень. Не можна сказати, який рівень заробітку оптимальний. На мою думку, ця професія надважлива. Це люди, які контактують з дітьми, навчають їх спорту, роблять професіоналами і загалом зміцнюють здоров’я. Я впевнений, що цей крок суттєво підвищить іх дохід порівняно з минулими роками. Такого ніколи не було. Наші запоріжці, особливо юні спортсмени, теж відчують зміни, адже ми передбачили фінансування на проведення навчально-тренувальних зборів та відряджень учасників на змагання, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Також заступник міського голови додав, що підвищення заробітних плат слід продовжувати. Це сприятиме завоюванню більшої кількості золотих медалей спортивною громадою міста і країни в цілому, а також розширенню кола молоді, залученої до здорового способу життя.