Реконструкцію Правобережного пляжу повинні завершити у червні

16.01.2020 13:19

У Запоріжжі продовжується реконструкція Правобережного пляжу. Минулого року було завершено першу чергу робіт. Ліва частина цього пляжу перетворилася на сучасну зону відпочинку. Тепер настала черга 2 та 3 етапів реконструкції. У результаті вже цього літа запоріжці отримають повністю оновлений Правобережний пляж. Роботи вже стартували. Сьогодні міський голова Володимир Буряк проконтролював їх виконання. Підрядники обіцяють, що не пізніше червня роботи мають бути завершені.

Наприкінці травня минулого року було завершено першу чергу реконструкції Правобережного пляжу. На його лівій частині збільшили площу пляжу, замінили пісок, влаштували хвилеріз, пандус, встановили тіньові навіси, переодягальні, спортивні тренажери, обладнали медичний пункт і т.д. 2 та 3 чергами реконструкції передбачено виконати роботи на правій частині пляжу та у його середній частині, на так званому «кільці». На даний момент вже виконано значний обсяг робіт. Сьогодні міський голова Володимир Буряк під час виїзної наради перевірив, як просувається реконструкція.

- Минулого року закінчили першу чергу реконструкції. Подивилися на результат, які відгуки людей. Спочатку у 2020 році планували виконати лише 2 чергу робіт, середню частину. Потім вирішили, що необхідно цього року повністю завершувати реконструкцію - як 2, так і 3 етапів, - зазначив Володимир Буряк.

Тут замінять пісок, огородження, облаштують дощову каналізацію та водопровід, підпірні стінки, встановлять тіньові навіси, кабінки для перевдягання тощо. Відзначимо, загальна довжина цієї частини пляжу 276 метрів. В проєкті також облаштування парковки для велосипедів, 4 оглядових майданчиків, рятувальної вишки. Встановлять на Правобережному пляжі і сучасне зовнішнє освітлення зі світильниками з сонячними батареями. Благоустроєм території також передбачено укладання плитки, встановлення 44 урн та 106 лавочок, висадження понад 100 зелених насаджень.

На сьогодні вже виконано всі демонтажні роботи, виконується заміна піску, готується основа під укладання плитки, ведеться ремонт підпірних стінок, монтаж водопровідних труб.

- Не обіцяю сьогодні, що роботи будуть завершені до 1 червня, хоча підрядник намагатиметься це зробити. Однак вже на початку пляжного сезону, у червні, реконструкція має бути завершена, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що на даний момент питань до підрядника немає. Саме ця компанія виконувала першу чергу робіт. Наступний етап реконструкції стартував у грудні та активно продовжується. Також міський голова Володимир Буряк дав доручення виконати благоустрій невеликої ділянки, прилеглої до правої частини пляжу, розробивши відповідний проєкт.

Міський голова Володимир Буряк прокоментував результати виїзної наради на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».