У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності Запоріжжя

17.01.2020 14:55

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на каналі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. Цього разу, 16 січня, до студії завітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров та відповідав на питання, що найбільше турбували запоріжців. Їх адресували телефоном і у соціальній мережі «Фейсбук».

За традицією гість програми розповів про найважливіші події тижня, зокрема зробив акцент на медичній тематиці. Перш за все обговорили поточну ситуацію в медичній реформі.

- Запоріжжя готується до другої хвилі медичної реформи. Ми закінчили дуже важливий проєкт з комп’ютеризації, автоматизації в медичних закладах, щоб за кожного пацієнта заклад отримував державні гроші. Наприкінці 2019 року ми закінчили декілька важливих об’єктів: це повністю відремонтована дитяча та сімейна амбулаторія на вул. Брюллова, відкрита нова дитяча амбулаторія на вул. Автозаводській, жіноча консультація у Заводському районі, приблизно через місяць відкриємо нову амбулаторію на вул. Новокузнецькій, на вул. Дорошенка продовжимо будувати нову амбулаторію, - відзначив Анатолій Пустоваров.

Також заступник міського голови розповів про статистику народжуваності в Запоріжжі – в останні 10 років тенденція йде на зменшення. Щоб змінити статистику, міська влада реалізує програму підтримки пологових будинків, дитячих лікарень, закуповуючи нове обладнання.

Окрім того, Анатолій Пустоваров нагадав, що міська влада продовжує капітально ремонтувати та будувати нові дитячі садки. Так, цього року ще один садок відкриють в Осипенківському мікрорайоні. Вже закінчились ремонтні роботи всередині будівлі, наразі триває благоустрій прилеглої території.

У другій частині програми гість студії відповів на запитання запоріжців, які телефонували в студію під час прямого ефіру та залишали коментарі у мережі Фейсбук.