У Запоріжжі стартував благодійний фестиваль «Різдвяні вітання»

17.01.2020 15:11

Протягом 16 та 17 січня у Запорізькому обласному театрі ляльок проходить благодійний фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості «Різдвяні вітання». Талановиті вихованці міських позашкільних закладів представляють свої роботи, виконані в різноманітних техніках, а також демонструють свої вокальні, хореографічні та акторські здібності.

Організатори заходу - департамент освіти і науки Запорізької міської ради та заклад позашкільної освіти «Центр творчості для дітей та юнацтва» Олександрівського району. Фестиваль проводиться у Запоріжжі вже більше 20 років і вже третій рік поспіль має благодійну складову.

- Цей фестиваль ми проводимо кожного року, діти з’їжджаються з усього міста. По-перше, це самореалізація дітей та колективів, їх чергова можливість показати свої таланти. По-друге, це збереження традицій національної культури. І по третє, що дуже важливо, фестиваль - благодійний і присвячений тим, хто дуже потребує уваги і підтримки. Серед запрошених глядачів – дуже багато діток пільгових категорій, - розповів голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

Фестиваль традиційно триває два дні. Спочатку представляють виставку різноманітних поробок на тему Різдва, потім – влаштовують концерт за участі хореографічних, фольклорних, вокальних колективів та нагороджують призерів та учасників фестивалю.