Головам запорізьких ОСББ розповіли про зміни в тарифах

20.01.2020 15:35

У Вознесенівському районі Запоріжжя відбулася зустріч голів ОСББ з представниками районної влади та концерну «Міські теплові мережі». Основною темою обговорень став перерахунок за тепло та гарячу воду.

У ході зустрічі представники концерну «МТМ» розповіли, що після зменшення вартості природного газу з'явилася можливість знизити плату за опалення та гарячу воду для населення. Перші перерахунки в своїх платіжках запоріжці змогли побачити вже цього місяця в однойменній графі. За словами фахівців, знижка за грудень склала понад 24% по складовій газу на опалення та гарячу воду.

При цьому представники концерну підкреслили - суму перерахунку за грудень можна побачити тільки в паперовій версії платіжки, проте споживачі не побачать її при оплаті житлово-комунальних послуг через банк або пункти прийому платежів.

За словами експертів, знижка  збережеться до кінця опалювального сезону і буде перераховуватися щомісяця у залежності від ціни на газ.

Також згідно з нововведеннями з січня 2020 року споживачі будуть по-новому оплачувати доставку газу. У нових рахунках за газ ця графа буде відсутня, але запоріжці отримають два окремі рахунки: один за газ як товар, другий - за його доставку.

В ході зустрічі представники концерну та районної влади відповіли на всі питання голів ОСББ.