Адмінкомісія оштрафувала запоріжців, які порушили правила торгівлі та благоустрою

21.01.2020 13:01

Сьогодні, 21 січня, відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Запорізької міської ради під головуванням заступника директора департаменту правового забезпечення міськради Віктора Низовцева. Цього разу на розгляді комісії було понад 60 протоколів.

Протоколи були складені працівниками інспекції з благоустрою, районними адміністраціями та представниками поліції. Правопорушення в першу чергу стосувались недотримання правил благоустрою та торгівлі. Зокрема засмічення територій багатоквартирних будинків будівельним сміттям, самовільне перефарбовування фасадів будівель, продаж алкогольних напоїв неповнолітнім, торгівля в невстановлених законом місцях тощо.

- Більша частина протоколів щодо порушення правил торгівлі - сезонні. Зокрема, ми продовжуємо розгляд справ, складених на запоріжців, що продавали ялинки в невстановлених місцях. Є також протоколи, складені за доведення неповнолітніх до стану алкогольного сп’яніння, продаж неповнолітнім спиртних напоїв, - розповів голова адмінкомісії, заступник директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Віктор Низовцев.

Залежно від ступеню провини, її усввідомлення та порушення, яке було вчинене, комісія накладає штраф у розмірі від 340 грн до 1360 грн для фізичних осіб і від 850 до 1700 грн для посадових осіб, громадян-суб'єктів підприємницької діяльності.

Зазначену суму порушники мають сплатити впродовж 15 діб. У разі незгоди з рішенням адмінкомісії його можна оскаржити.