У Запоріжжі відбудеться Кубок Девіса з тенісу

21.01.2020 12:37

6-7 березня в Запоріжжі вперше відбудеться Кубок Девіса: Україна – Китайський Тайбей. Це спортивна подія міжнародного масштабу, яка відбудеться за підтримки міського голови Володимира Буряка. Змагання з тенісу пройдуть у Палаці спорту «Юність». Організатори запрошують фанатів тенісу підтримати спортсменів у дні змагань – квитки на Кубок Девіса вже можна придбати онлайн.

Національна збірна України бере участь у розіграші Кубку Девіса з 1993 року. За 27 сезонів виступів у головному командному турнірі планети з тенісу наша команда провела 67 матчів, у 37 з яких здобула перемогу.

Вперше домашній матч Україна провела у 1996 році проти Норвегії. Тоді українська збірна обіграла суперників з рахунком – 4:1. Матч проходив у Києві на грунтових кортах спорткомплексу «Наука». З того часу на наших аренах загалом пройшли 26 матчів. Кубок Девіса приймали: Київ, Одеса, Донецьк, Дніпро, Нова Каховка, Черкаси, Харків, Кременчук та Буча.

Цього разу настала черга Запоріжжя.

Поточного року змагання будуть проходити в такий спосіб:

6 -7 березня. Плей-офф Першої та Другої Світових груп. 12 переможців Першої групи змагатимуться за право грати в 2021 році в кваліфікаційному раунді Світового фіналу. Збірні, які програють, чекають вересня, коли відбудуться календарні матчі групи, за результатами яких з’ясується, кому залишатися в Першій групі, а кому переходити в Другу.

23 - 29 листопада. Світовий фінал у Мадриді, в якому беруть участь 18 команд (12 вийшли з кваліфікації, 4 - півфіналісти Всесвітнього фіналу 2019 року, 2 - володарі WC).

Цього разу українська збірна буде вперше змагатися за Кубок зі збірною Тайваня.

- Ця подія – новинка для Запоріжжя. Дякуємо за підтримку міському голові Володимиру Буряку. Запрошуємо всіх, хто не байдужий до тенісу, до національних спортивних результатів, приїхати 6 та 7 березня до Запоріжжя на матч Кубку Девіса «Україна – Тайбей». Підтримка глядачів надзвичайно потрібна спортсменам, – наголосив голова обласної федерації тенісу Олег Панченко.