Вознесенівська райадміністрація звітує про роботу, проведену у 2019 році

21.01.2020 17:25

У 2019 році головну увагу було приділено ремонтам доріг та тротуарів, озелененню, встановленню нових спортивних та дитячих майданчиків, боротьбі з амброзією тощо.

Виконано поточний ремонт тротуарів обсягом 5 206 квадратних метрів та внутрішньоквартальних доріг обсягом 14 363 квадратних метри. Нанесено дорожню розмітку на площі в понад півтори тисячі квадратних метрів. З метою оптимізації транспортного руху та убезпечення пішоходів на території Вознесенівського району встановлені засоби регулювання дорожнього руху у кількості 105 одиниць та засоби примусового зниження швидкості - лежачі поліцейські та дорожні знаки.

У парках, скверах, на зупинках громадського транспорту, вздовж вулиць району відремонтовано та пофарбовано 31 бетонну лаву, встановлено 32 смітники з бетонними фундаментами.

За ініціативою районної адміністрації та за підтримки депутатів Запорізької міської ради в 2019 році продовжено роботи з встановлення дитячих та спортивних майданчиків. Нові такі споруди з’явились на вулицях Перемоги, Нижньодніпровській, Жаботинського, Сталеварів, Незалежної України, Патріотичній тощо. Здійснено поточний ремонт 120 елементів дитячих та спортивних майданчиків.

Районна адміністрація здійснювала контроль за ходом реалізації проєкту ландшафтного парку вздовж Набережної магістралі та вже завершеним об’єктом – пішохідною частиною проспекту Маяковського.

У Вознесенівському районі велась активна робота з ліквідації аварійно небезпечних дерев: видалено 166 одиниць сухостійних дерев, здійснено омолодження та санітарну обрізку 340 дерев. Підрядною організацією виконано гербіцидну обробку близько 3 тисяч дерев та порослі.

З метою зниження алергічних захворювань з квітня по жовтень 2019 року комунальними підприємствами, навчальними та медичними закладами, підприємствами та організаціями здійснювалися заходи з ліквідації карантинних рослин механічним методом. Підрядні організації обробляли території хімічним методом, КРБП «Зеленбуд» проводило обробку фітоценотичним методом.

Відповідно до міської програми по боротьбі з карантинними рослинами в період з червня по жовтень 2019 року районна адміністрація проводила конкурс «Територія без амброзії». До конкурсу було залучено понад 200 підприємств, установ та закладів Вознесенівського району.