У Дніпровському районі Запоріжжя реконструюють дитячий садок

18.09.2017 08:20

Сьогодні в Запоріжжі понад 25 тисяч дітей здобувають освіту в 139 комунальних дошкільних навчальних закладах міста. Міська влада всіляко сприяє тому, щоб маленькі запоріжці отримували виховання і освіту в максимально комфортних умовах.

У Запоріжжі працює програма, спрямована на скорочення черги в дитячі дошкільні установи. Ремонтуються і відновлюються дитячі дошкільні установи, які довгий час були закриті. Завдяки роботі міської програми за півтора року (період 2016-2017 р.р.) вдалося істотно скоротити чергу в дитячі дошкільні заклади. З 1569 дітей в дитячі садки влаштовано вже 1000. За 2017 рік додатково було відкрито 13 нових груп, розрахованих на 235 місць, також в планах міської влади, до кінця цього року, створивши додаткові місця в дитсадках, скоротити чергу до 370 дітей.

У п’ятницю, 15 вересня, заступник міського голови Анатолій Пустоваров провів виїзну нараду на базі дошкільного навчального закладу № 220. Дошкільний заклад зараз на реконструкції, однак, незабаром тут відкриється повноцінний дитячий садок, який зможе прийняти 75 дітей Осипенківського мікрорайону.

- На сьогодні перед нами стоїть дуже важливе завдання - повністю прибрати чергу в дитячі садки, забезпечивши кожного маленького жителя Запоріжжя гідними умовами та якісною освітою. Для вирішення цієї проблеми ведеться дуже активна робота в трьох напрямках. Перше - це скорочення черги в дитячі садки шляхом реконструкції та відкриття раніше закритих дитсадків, відкриття додаткових груп в дошкільних та загальноосвітніх закладах, побудови нових дошкільних установ. Друге - це розвантаження діючих груп. Третє - забезпечення комфортних умов для виховання дітей, а також впровадження в виховний процес новітніх освітніх технологій, - підкреслив Анатолій Пустоваров.

Підрядна організація продовжує роботи з реконструкції дошкільного навчального закладу № 220. Робочі вже повністю замінили покрівлю, виконали утеплення фасаду, замінили вікна на пластикові. Серед запланованих робіт також реконструкція електропостачання, систем опалення, водопостачання і каналізації, благоустрій території, внутрішні роботи.

- Черга в дитячі садки по Дніпровському району становить близько 120 осіб. У Осипенківському мікрорайоні невлаштованими залишаються ще близько 60 дітей. Завдяки проведенню реконструкції занедбаних дитячих садків, зокрема ДНЗ № 220 ми істотно скоротимо чергу в цьому районі. Дитячий садок буде розрахований на 4 групи і зможе прийняти близько 75 дітей, - зазначив Анатолій Пустоваров.