У Заводському районі прибирають опале листя

22.01.2020 14:19

Наразі підрядник працює на вулиці Республіканській. Далі листя збиратимуть на Демократичній та Запоріжбудівській. Під час прибирання задіяно спецтехніку: завантажувач та два самоскиди, які в подальшому відвозитимуть зібраний матеріал на полігон ТПВ для подальшої утилізації.

На початку року спеціалісти районної адміністрації в співробітництві з керуючими компаніями опрацювали місця дислокації для збору листя. Обирали зручні для під’їзду машин ділянки та уникали зелених зон. У списку місць наразі понад 60 вулиць Заводського району.

- Сьогодні ми розпочали перші цього року роботи з вивозу опалого листя. Вже складено список місць, де працюватиме підрядник, який має намір прибрати в максимально короткий термін. Листя, що було попередньо зібране двірниками, ми утилізуємо на полігоні твердих побутових відходів, - розповів заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району Юрій Кулак.

На місцях збору листя задіяно по три одиниці техніки – один завантажувач та два самоскиди. Ще два спеціалісти допомагають завантажувати сміття в машини.

Подібні роботи проводяться щороку. У 2019 році на прибирання опалого листя в Заводському районі з бюджету міста було виділено 850 тисяч гривень. Загалом лише за осінній період було вивезено з вулиць району понад 800 тонн сміття.