Керівництво запорізького аеропорту оскаржило дії СБУ

22.01.2020 16:51

Минулого тижня на території Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» пройшли обшуки. Відбулася виїмка документів, у тому числі тих, які не мали відношення до кримінальної справи, за якою проводяться слідчі дії. Серед них і документи, які стосувалися будівництва нового пасажирського терміналу запорізького аеропорту.

У результаті заплановане на березень введення терміналу в експлуатацію опинилося під загрозою. Також під питанням і початок роботи нових авіаційних рейсів, які мали розпочати працювати навесні.

Керівництво Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» звернулося до Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо незаконних дій слідчих СБУ.

Так, не зважаючи навіть на те, що справа була порушена у 2015 році щодо дій 2017 року, слідчі СБУ взагалі не мали повноважень вести слідство у згаданій вище справі. За існуючим законодавством лише детективи НАБУ мають виключне право вести слідство по цій кримінальній справі.

Крім того, як повідомив директор департаменту правового забезпечення міської ради Валерій Зломинога, НАБУ у минулі роки вже вивчало питання ремонту злітно-посадкової смуги аеропорту, в тому числі ремонту 2017 року.

Аеропорт звернув увагу на описані факти та зазначив, що ця справа ймовірно сфабрикована.

Одночасно аеропорт звернувся до слідчих СБУ з вимогою повернути вилучені документи задля відновлення робіт з введення в експлуатацію нового пасажирського терміналу.