У Запоріжжі обговорили питання заборгованості з заробітної плати

23.01.2020 17:15

У приміщенні Запорізької міської ради відбулось засідання міської комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

Під час засідання були розглянуті питання виконання підприємствами затверджених графіків погашення заборгованості з заробітної плати, мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати, стану погашення заборгованості та своєчасної виплати поточної заробітної плати працівникам підприємств комунальної форми власності.

Був заслуханий звіт керівника ЗДП «Кремнійполімер» Володимира  Суліми, який поінформував комісію, що наразі керівництво підприємства проводить роботу в напрямку відновлення виробництва та відродження підприємства, шляхом проведення переговорів з потенційним німецьким інвестором. Однак враховуючи той факт, що Державною виконавчою службою України накладено арешт на рахунки підприємства, які призначені для виплат заробітної плати та для обліку коштів соціального страхування, це унеможливлює зокрема виплату заборгованої заробітної плати працівникам підприємства. Члени міської комісії прийняли рішення щодо звернення до Державної виконавчої служби України у Запорізькій області та до Державної служби України з надзвичайних ситуації щодо сприяння у вирішенні цієї ситуації.

Також відзвітував представник управління з питань праці Запорізької міської ради, який зазначив, що протягом другого півріччя 2019 року було проведено 6 засідань міської комісії, розглянуто 19 питань. За результатами засідань міської комісії прийнято 82 протокольних доручення, з них 17 доручень були надані безпосередньо управлінню з питань праці, 59 доручень - головам районних комісій, інші - Головному управлінню ДПС у Запорізькій області, Головному управлінню Пенсійного фонду України в Запорізькій області, Головному управлінню Держпраці у Запорізькій області тощо. 

Завдяки вжитим спільним заходам протягом 2019 року підприємства-боржники міста, які за даними органів державної статистики на 1 січня 2019 року були в переліку підприємств-боржників, згідно  оперативними даними, виплатили 96 млн грн простроченої заборгованої заробітної плати,