У Запоріжжі розпочався відбірковий тур конкурсу-фестивалю «Акорди Хортиці»

27.01.2020 12:55

Прослуховування тривають протягом двох днів, 26 та 27 січня. Журі туру, до складу якого увійшли відомі запорізькі музиканти, прослухають близько тисячі конкурсних програм юних талантів з 18 областей України в номінаціях «Струнні інструменти», «Народні інструменти», «Духові та ударні інструменти», «Сольний спів», «Вокальні ансамблі», «Інструментальні ансамблі», «Фортепіано», «Фортепіанні ансамблі» тощо.

Конкурс-фестиваль «Акорди Хортиці» - один із найвідоміших в Україні музичних проєктів для молоді. Цьогоріч Запоріжжя вже вдвадцяте приймає талановитих юних виконавців з різних куточків світу. За час існування фестивалю його гостями стали понад 8 тисяч музикантів з Австрії, Білорусі, Великобританії, Вірменії, Грузії, Кореї, Китаю, Сербії, Чехії, США, Японії, Литви та різних куточків України.

Протягом першого туру конкурсу кращих обиратимуть запорізькі музичні експерти. Очолить журі народний артист України В’ячеслав Редя.

- Уже в першому етапі бачимо, що репертуар виконавці обирають досить цікавий та високопрофесійний. Учасники грають не просто дитячі п’єси, а цілі полотна - концерти Чайковського, Бруха, Моцарта. Робота попереду грандіозна – і для журі, і для дітей. З кожним роком рівень все вищий і вищий, - зазначив В’ячеслав Редя.

Вже у другому, міжнародному турі, до складу експертів приєднаються провідні викладачі та музиканти з України, Греції, Швейцарії, Литви, Великобританії, Німеччини, Сербії. Традиційно у рамках конкурсу-фестивалю для обміну педагогічним досвідом та ознайомлення з новітніми освітніми методиками, світовими тенденціями в музичній освіті, у березні заплановано проведення педагогічних конференцій, майстер-класів та круглих столів.

Наразі на конкурс подано майже тисячу заявок, 119 з них – у номінацію «Соліст з оркестром». 25 переможців номінації отримають можливість виступити з Академічним симфонічним оркестром Запорізької обласної філармонії. Активно беруть участь у конкурсі учні запорізьких шкіл естетичного виховання. На І тур було надано 255 заявок від молодих талановитих запоріжців в усі номінації конкурсу. Вперше надав заявку для участі в «Акордах Хортиці» нещодавно утворений колектив - симфонічний оркестр міської дитячої філармонії, до складу якого ввійшли найкращі учні запорізьких мистецьких шкіл.