Запоріжці пільгових категорій зможуть безкоштовно дістатися до своїх дач катерами

27.01.2020 14:05

Забезпечення перевезення пасажирів до садово-городніх ділянок річковим транспортом. Демонтаж незаконних малих архітектурних форм. Виділення житла багатодітній родині, учаснику АТО. Ці та інші питання розглядалися на сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету міської ради, яке пройшло під головуванням міського голови Володимира Буряка.

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради, яке стало першим цього року. До порядку денного було внесено близько 200 питань, які стосувалися різних сфер життєдіяльності міста. Зокрема роботи громадського транспорту, ЖКГ, демонтажу незаконних тимчасових споруд для здійснення торговельної діяльності та інших.

На початку засідання міський голова Володимир Буряк зупинився на ситуації навколо обласної бібліотеки для юнацтва, яку планують ліквідувати. Міський голова відзначив, що запропоновував її зберегти, передавши у підпорядкування міста. За дорученням Володимира Буряка департамент культури та туризму звернеться з відповідним листом до Міністерства культури.

Виконавчий комітет також розглянув питання щодо забезпечення перевезення пасажирів річковим транспортом до садово-городніх ділянок у 2020 році. Міський голова Володимир Буряк висловив думку, що такі перевезення необхідно зберегти.

- Цього року плануємо перевезити дачників з 28 квітня по 28 жовтня. Як і раніше, пільговики зможуть користуватися катерами безкоштовно. Витрати за їх перевезення візьме на себе міський бюджет, - сказав Володимир Буряк.

Члени виконавчого комітету підтримали пропозицію міського голови. Також було прийняте рішення про перейменування зупинки «Музей історії Запоріжжя» на о. Хортиця на зупинку «Музей історії Запорозького козацтва».