У Запоріжжі продовжується боротьба з незаконними МАФами

27.01.2020 14:18

Кілька десятків незаконних тимчасових споруд для здійснення торговельної діяльності буде демонтовано. Відповідні рішення були прийняті на засіданні виконавчого комітету Запорізької міської ради.

У Запоріжжі затверджена схема розміщення тимчасових споруд, у яких здійснюється торговельна, підприємницька діяльність. Кожна з таких малих архітектурних форм повинна мати передбачену законодавством документацію. На жаль, у місті ще доволі багато кіосків, які не мають жодних дозволів.

Наприкінці минулого року міська влада активізувала боротьбу з ними. Таке завдання поставив міський голова Володимир Буряк. Адже такі споруди негативно впливають на зовнішній вигляд міста, часто розміщуються на зелених зонах і так далі. До того ж на минулій сесії було внесено зміни до Правил благоустрою міста, що дозволило спростити таку роботу.

У результаті на сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету було прийнято кілька десятків рішень щодо демонтажу незаконних кіосків. Серед них кіоски на вул. Нижньодніпровській, 12, пр. Металургів, 2, вул. Патріотичній, 68, 70, вул. Б. Хмельницького, 25 та інші.

- Будемо продовжувати цю боротьбу. Впевнений, що мене підтримають представники виконкому, депутати. Якщо споруда є незаконною, то її потрібно демонтувати. Вважаю це правильним, адже такі кіоски є у всіх районах міста, - зазначив Володимир Буряк.

Також на засіданні виконавчого комітету обговорювалось питання щодо продовження дозволів на зовнішню рекламу. Наголошувалося, що у Запоріжжі багато рекламних конструкцій. Частина з них належить підприємцям. Однак вимога до підприємців при продовженні дозволів на розміщення зовнішньої реклами одна – утримувати борди та інші рекламні конструкції у належному естетичному та технічному стані.

За необхідності підприємцям надається час для усунення існуючих недоліків. Якщо ж це не робиться, то дозвіл може бути анульований. Іншого виходу немає, адже незадовільний технічний стан рекламних конструкції несе загрозу життю та здоров’ю людей, майну інших громадян.