У Запоріжжі буде розвиватися дитяча футбольна школа та працюватимуть інспектори з паркування

27.01.2020 14:40

Після ліквідації приватного футбольного клубу «Металург» міська влада змогла зберегти дитячо-юнацьку футбольну школу, яка входила до складу клубу. Школа стала комунальною, а діти продовжили займатися футболом. Разом з тим нерухоме майно футбольної школи перейшло до інших приватних власників. Зараз місто розглядає можливість викупити його, що дозволить посилити матеріально-технічну базу міської дитячої футбольної школи «Металург».

Сьогодні було прийняте рішення виконавчого комітету про створення робочої групи щодо доцільності придбання в комунальну власність міста об’єктів нерухомості ТОВ «Професійний клуб «Металург», що знаходяться на вул. 12 Квітня та вул. Ленській. До її складу увійшли представники низки департаментів міської ради, депутати міської ради.

- До 26 лютого робоча група має надати пропозиції щодо цього питання, відзвітувати про результати роботи на засіданні виконавчого комітету, сесії міської ради. Після цього буде прийматися рішення. Однак можу сказати, що придбання цього майна дозволить нам продовжити розбудову нашої міської дитячої футбольної школи, - сказав Володимир Буряк.

Також на засіданні виконавчого комітету було затверджено повноваження міських інспекторів з паркування. Вони зможуть штрафувати порушників правил паркування, а отриманні гроші потраплятимуть до бюджету Запоріжжя.

Міський голова Володимир Буряк підкреслив, що інспектори не збиратимуть гроші за парковку, це не входитиме до їх обов’язків. Головне завдання – боротьба з парковкою у заборонених місцях, зокрема на зелених зонах і тому подібне. Адже такі випадки завдають значних незручностей запоріжцям.

Також було розглянуто низку питань щодо виділення житла. Зокрема багатодітній родині, учаснику бойових дій в зоні АТО, військовослужбовцю Національної гвардії, дитячому будинку сімейного типу, а також для відселення родини з аварійного будинку на вул. Посадочній, 17.