Судове засідання перенесене – відновлення робіт на терміналі Запорізького аеропорту переноситься на невизначений термін

27.01.2020 16:14

Минулого тижня мало відбутися судове засідання щодо повернення документів, які стосуються будівництва нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». На даний момент його перенесено на 29 січня. Чи відбудеться воно у встановлений день - поки невідомо.

Роботи по введенню в експлуатацію нового пасажирського терміналу запорізького аеропорту на даний момент так і не відновлені. Причина цього – затягування вирішення питання відносно повернення документів, вилучених СБУ під час обшуків, які відбулися 17 січня.

Нагадаємо, слідчі дії стосувалися кримінальної справи, відкритої у 2015 році. Однак при цьому у підрядника була вилучена документація, яка стосувалася будівництва нового пасажирського терміналу. При цьому вона не мала жодного відношення до вказаної справи. У цих умовах підрядник був вимушений зупинити роботи по введенню терміналу в експлуатацію. Під загрозою опинився початок його роботи, запланований на березень поточного року. У зв’язку з цим під питанням і відкриття нових рейсів, запланованих на цей рік.

Щоб вплинути на ситуацію підрядник, керівництво аеропорту звернулися до суду щодо повернення документів, які стосуються будівництва терміналу. Судове засідання мало відбутися минулого тижня. Підрядники, керівництво аеропорту розраховували, що рішення буде прийняте у максимально стислі терміни, адже початок роботи нового терміналу має велике значення не лише для Запоріжжя, а й для прилеглих регіонів. Однак зараз розгляд питання фактично затягується. Судове рішення перенесли на 29 січня.

Ситуацію прокоментував директор департаменту правового забезпечення міської ради Валерій Зломинога.

- Минулого тижня мали відбутися судові засідання щодо повернення СБУ документів аеропорту та підрядним організаціям. Однак прокурори попросили відкласти розгляд, оскільки вони не встигають ознайомитися з матеріалами справи. Засідання перенесли на 29 січня. Сподіваємося, що у цей день буде прийняте рішення відносно повернення документів у повному обсязі, - зазначив Валерій Зломинога.

Відзначимо, перенесення судових засідань та неповернення документів призводить до затягування процесу введення терміналу в експлуатацію. Це поставить під питання відкриття нових рейсів. Постраждають не лише авіакомпанії, аеропорт, а й пасажири, які вже придбали або планували придбати квитки.