Керівництво Асоціації «Аеропорти України» вважає запорізький аеропорт позитивним прикладом для всієї країни

28.01.2020 14:50

Розвиток Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» є прикладом для інших аеропортів України. Це стало можливим завдяки активній роботі міського голови Володимира Буряка, керівництва запорізького аеропорту. У цьому впевнений Президент Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації Петро Липовенко. Також він наголосив на важливості своєчасного початку роботи нового пасажирського терміналу аеропорту, для чого необхідно розблокувати введення його в експлуатацію.

Сьогодні міський голова Володимир Буряк зустрівся з Президентом Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації Петром Липовенком. Обговорили розвиток запорізького аеропорту, ситуацію, яка склалася навколо введення в експлуатацію нового пасажирського терміналу та інше.

Міський голова Володимир Буряк наголосив, що кілька років тому ніхто не вірив у перспективи розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Це стосувалося як будівництва нового терміналу, ремонту злітно-посадкової смуги, так і збільшення кількості пасажирів, відкриття нових рейсів. Ситуацію вдалося змінити, але зараз виникли проблеми з завершенням введення в експлуатацію нового терміналу.

- Дійсно, є певні проблеми, які мають штучний характер. Вважаю, що ми їх переможемо. Адже новий пасажирський термінал - це імідж міста, продовження співпраці з авіакомпаніями, які збираються відкрити нові рейси. Зрозуміло, що всі ці події впливають на введення в експлуатацію нового терміналу. На даний момент роботи зупинені. Якщо є якась справа, то займайтеся нею. До чого тут новий термінал? - зазначив Володимир Буряк.

Нагадаємо, на даний момент роботи зупинені через вилучення СБУ документів, які стосувалися будівництва нового пасажирського терміналу. Це відбулося під час обшуків у справі, яка не має жодного відношення до спорудження терміналу. Підрядники вимушено зупинили всі роботи з введення терміналу в експлуатацію, хоча він мав запрацювати у березні.

- Впевнений, що справедливість переможе. Я не розумію, для чого блокувати роботи на терміналі, адже він потрібний не лише Запоріжжю, а й усьому регіону. Якщо є справа, то у ній потрібно розбиратися, але при цьому розблокувати введення терміналу в експлуатацію, - сказав Петро Липовенко.

Президент Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації відзначив, що останнього разу був у Запоріжжі 2 роки тому. За цей час аеропорт кардинально змінився, що є результатом спільної роботи міського голови Володимира Буряка, аеропорту.

- Минуло 2 роки. Відбулися кардинальні зміни, які стосуються не лише будівництва терміналу, а й ремонту злітно-посадкової смуги. Зараз завжди ставлю запорізький аеропорт у приклад іншим. Це єдиний випадок в Україні, коли аеропорт так успішно розвивається за рахунок коштів бюджету міста, - наголосив Петро Липовенко.

Міський голова Володимир Буряк обговорив з Президентом асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації Петром Липовенком питання подальшого розвитку запорізького аеропорту.